Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Inte svart eller vitt utan svart och vitt - april 2014-oktober 2015" by Merit Wager # Book PDF Kindle ePub Free

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - april 2014-oktober 2015

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Inte svart eller vitt utan svart och vitt - april 2014-oktober 2015
  • Author : Merit Wager
  • Release Date : January 01, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1465 KB

Description

Detta Ă€r den tredje boken med samma namn, Inte svart eller vitt utan svart och vitt – miggor berĂ€ttar, april 2014-oktober 2015. De tvĂ„ tidigare har omfattat 2008-2011 och 2012-mars 2014.
I samtliga tre böcker berÀttar miggor - anstÀllda vid Migrationsverket - om vad de ser, hör och upplever som handlÀggare och beslutsfattare pÄ en av Sveriges största och viktigaste myndigheter. De avslöjar i boken för allmÀnheten okÀnda detaljer om asylhanteringen, om vad som hÀnder och hur det kan gÄ till pÄ det statliga verket. De beskriver autentiska Àrenden, asylbedrÀgerier och lögner och en ofta lÀtt kaotisk situation dÀr den ena avdelningen eller enheten inte riktigt vet vad den andra gör. Men ocksÄ glÀdjen nÀr de i mer sÀllsynta fall kan bevilja uppehÄllstillstÄnd eller flyktingstatus Ät mÀnniskor med faktiskt behov av, och rÀtt till, det enligt utlÀnningslagen.
FrÄn augusti 2015 har mycket förÀndrats. DÄ började en - i brist pÄ bÀttre ord - folkvandring av aldrig tidigare skÄdat slag. MÀnniskor frÄn frÀmst muslimska lÀnder (Afghanistan, Irak, Syrien, Somalia) började söka sig mot vad de trodde skulle vara ett bÀttre liv, nu nÀr tillfÀlle gavs att ta sig in i ett Europa utan yttre grÀnskontroller. Bland de hundratusentals som kom och - i skrivande stund i mitten av november - fortsÀtter att strömma in i Europa, finns ocksÄ terrorister, kriminella och faktiskt skyddsbehövande. Situationen Àr dock sÄ kaotisk och ingen vet vilka de egentligen Àr Àkta id-handlingar inte hör till vanligheterna.
Den bild av asylinvandringen som getts i svenska medier har inte varit allsidig och har dÀrmed inte gett en korrekt bild av hur det har sett ut i verkligheten, Àven om ett fÄtal, men förhoppningsvis vÀxande antal svenska journalister börjat inse att de inte gör ett gott journalistiskt arbete om de inte börjar att Àrligt och rakt skildra den komplexa och osminkade verkligheten.
Miggorna har i snart Ätta Är berÀttat, rapporterat, larmat inifrÄn det tÀmligen slutna verket. Hade de politiskt styrande lÀst och förstÄtt vad de berÀttat och valt att agera kraftfullt för att se till att ordning skapades pÄ asylomrÄdet, dÄ hade det sett annorlunda ut i Sverige idag. Kapaciteten och möjligheten att ta emot faktiskt skyddsbehövande och riktiga flyktingar hade varit oerhört mycket bÀttre och mottagandet betydligt mer humant.
Miggornas texter visar med all önskvÀrd tydlighet att man inte ska tro att sÄdant som Àr jobbigt och obehagligt försvinner för att man lÄtsas att det inte finns. Verkligheten Àr ju inte enbart svart. Och inte heller helt vit. Den Àr oftast svart och vit. Samtidigt.
NĂ„gra citat ur miggornas texter:
”Efter utredningen stressas handlĂ€ggaren av teamledare/chef att snabbt skriva beslutet. Ett snabbt skrivet beslut innebĂ€r alltid ett beviljat permanent uppehĂ„llstillstĂ„nd och det tar kanske totalt cirka en timme att skriva.”
”Vi har vĂ€ldigt smĂ„ möjligheter att avslöja ISIS-anhĂ€ngare och andra galningar som söker asyl hĂ€r. Vi vet, och SÄPO vet, att vi i Sverige har gett uppehĂ„llstillstĂ„nd till allehanda terrorister genom Ă„ren.”
”Hur ser verkligheten ut? Jo, stora grupper av dem som sĂ€ger sig komma direkt frĂ„n Syrien bor redan legalt i ett annat EU-land som Danmark, Spanien, Italien eller Grekland och har medborgarskap dĂ€r eller uppehĂ„llstillstĂ„nd. Eftersom de bor inom EU reser de legalt, enkelt och bekvĂ€mt till Sverige.”
”Att andra lĂ€nder i EU skulle göra som Sverige, lĂ€r intrĂ€ffa samma dag som grisar lĂ€rt sig flyga.”
”Jag kĂ€nner till ett antal personer som suttit pĂ„ asylboenden i 8 – 10 Ă„r nu …”
”Det finns personer med invandrarbakgrund som reser frĂ„n Sverige till olika lĂ€nder och mot avgift dĂ€r ger rĂ„d om hur man ska göra för att vilseleda Migrationsverket.”
”Det rĂ€cker att kunna tala arabiska, att ha köpt ett falskt syriskt identitetskort samt att ha en bra pĂ„hittad och inlĂ€rd asylberĂ€ttelse. NĂ€r de sedan, vid asylutredningen, möter en stressad och/eller oerfaren handlĂ€ggare som inte har tid att stĂ€lla annat Ă€n ytliga frĂ„gor samt utredningstiden Ă€r snĂ„lt tilltagen, dĂ„ Ă€r det permanenta uppehĂ„llstillstĂ„ndet sĂ„ gott som redan klart.”


PDF Books "Inte svart eller vitt utan svart och vitt - april 2014-oktober 2015" Online ePub Kindle