Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Inte svart eller vitt utan svart och vitt 2008-2011" by Merit Wager " Book PDF Kindle ePub Free

Inte svart eller vitt utan svart och vitt 2008-2011

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Inte svart eller vitt utan svart och vitt 2008-2011
  • Author : Merit Wager
  • Release Date : January 14, 2012
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1956 KB

Description

TjÀnstemÀn pÄ Migrationsverket (miggor) berÀttar och avslöjar för allmÀnheten okÀnda detaljer om asylhanteringen, om vad som hÀnder och hur det kan gÄ till pÄ det statliga verket.
MĂ„nga har lĂ€st, sett och hört berĂ€ttelser i medier om hur cyniska tjĂ€nstemĂ€n pĂ„ Migrationsverket har Ă€tit tĂ„rta och skĂ„lat i champagne nĂ€r de lyckats avvisa ”flyktingar”. AllmĂ€nheten har matats med information om ”stackars asylsökande” som drabbats av ondskefulla tjĂ€nstemĂ€ns handlande. Ibland befogat, ibland inte.
I verkligheten Àr det inte fullt sÄ svart. Och inte heller helt vitt. Det Àr svart och vitt. Samtidigt.
Under mĂ„nga Ă„r har alltsĂ„ handlĂ€ggare och beslutsfattare vid Migrationsverket — miggor — berĂ€ttat om en annan sida av asylprocessen och –systemet, inifrĂ„n hjĂ€rtat av myndigheten. Man kan tycka att deras berĂ€ttelser, hĂ€r samlade frĂ„n Ă„ren 2008 -2011, borde ha fĂ„tt journalister att reagera och riksdagsledamöter, regering och andra makthavare att agera.
Förutom handlÀggare och beslutsfattare pÄ Migrationsverket kommer ocksÄ socialsekreterare, personal vid hem för ensamkommande asylsökande minderÄriga och personal vid svenska ambassader ute i vÀrlden till tals i boken. BerÀttelser som skrÀmmer, som borde vara pÄ löpsedlar och anvÀndas som underlag i debatter i riksdag och pÄ departement.
Man kan inte tro att sÄdant som Àr jobbigt och obehagligt att fÄ veta försvinner för att man lÄtsas att det inte finns.
NĂ„gra citat ur boken:
MÄnga Àr Àrliga, de har styrkt sin identitet och har fÄtt PUT (permanent uppehÄllstillstÄnd) pÄ sina egna, helt sanna asyl- eller anknytningsskÀl. Men asylfusket förstör för dem och ocksÄ vi pÄ Migrationsverket blir förstörda av allt fusk. Det pÄverkar oss alla, vare sig vi vill det eller inte.
Till saken hör att den enda bevisningen som den pĂ„stĂ„dda förĂ€ldern behöver ge Ă€r att de sĂ€ger: ”Hej, jag heter Ali och det hĂ€r Ă€r mitt barn, Hussein.”
De flesta flyktingar (alltsÄ som haft flyktingskÀl) som jag trÀffat har faktiskt haft pass, med svensk visering. De har ocksÄ haft andra dokument som varit Àkta och som bekrÀftat deras berÀttelse.
Jag har fÄtt flera samtal frÄn förvirrade socialsekreterare som Àr ledsna för att deras klienter frÄn Somalia avslöjats med att de tar bidrag bÄde frÄn socialen och frÄn Migrationsverket.
Det Ă€r klart att det har funnits — och Ă€nnu finns — anstĂ€llda pĂ„ Migrationsverket som inte alls borde finnas dĂ€r. Personer som har en negativ syn pĂ„ mĂ€nniskor frĂ„n andra kulturer. Det finns Ă€ven offentliga bitrĂ€den, som företrĂ€der asylsökande, som har samma syn.
Vad som nu hĂ„ller pĂ„ att hĂ€nda – eller man kan ju faktiskt sĂ€ga att det redan har hĂ€nt – Ă€r att en ekonomi/marknad byggs upp kring personer som olagligt befinner sig i Sverige.
Jag trĂ€ffar varje vecka asylsökande som faktiskt sĂ€ger att de rĂ€knar med att fĂ„ gratis lĂ€genhet och socialbidrag hĂ€r. Jag stĂ€ller frĂ„gan om deras skyddsbehov: ”Om du hade sĂ„ svĂ„rt med grannen i hembyn, varför flyttade du inte till huvudstaden, till en annan by etc? varför kommer du Ă€nda hit till Sverige?”. Svaret pĂ„ frĂ„gan Ă€r oftast: ”Jag har ingen bostad dĂ€r, inget jobb, ingen jag kĂ€nner i nĂ„gon annan by eller i huvudstaden.”


Ebook Free Online "Inte svart eller vitt utan svart och vitt 2008-2011" PDF ePub Kindle